DESPRE PROIECTUL CURENT
Proiectul MiniMe

Proiectul MiniMe doreste a fi un raspuns la una din problemele cu care se confrunta societatea de astazi - dezvoltarea armonioasa a copiilor din punct de vedere motric, psihic si emotional. Toate aceste lucruri fac ca procesul de integrare in colectivitate a copilului sa se realizeze mult mai usor.

Epoca in care
traim pare setata pe repede-inainte, astfel ca, de cele mai multe ori, parintii le acorda foarte putin timp celor mici. Prescolarii petrec din ce in ce mai putin timp alaturi de parintii lor, fapt ce le afecteaza negativ cresterea si dezvoltarea din toate punctele de vedere. Copiii sunt lasati in fata televizorului sau a calculatorului, sunt hraniti cu produse nesanatoase si nu se bucura de dezvoltarea abilitatile cu care se nasc. Societatea romaneasca nu are in vedere programe prin care copiii se pot dezvolta armonios, astfel ca un numar tot mai mare de copii ajunsi la varsta pubertatii sunt deja supraponderali sau au diferite probleme de crestere si dezvoltare.

Nadia Comaneci dezvolta un proiect educativ in cadrul Academiei de Gimnastica “Bart Conner” din Oklahoma, unde copiii cu varsta de pana la 6 ani participa la programe de sport si miscare, personalizate pe grupe de varsta.

Copiii care au participat la acest program au avut o serie de beneficii esentiale pentru buna lor dezvoltare fizica si emotionala, dezvoltandu-si: 
-
motricitatea
- spiritul de initiativa
-
spiritul de echipa
-
atentia distributiv
- puter
ea de concentrare

Proiectul MiniMe vizeaza crearea unui centru in care copiii, cu varste cuprinse intre 2 si 5 ani, sa faca miscare alaturi de parintii lor (pana la o anumita varsta), apoi in echipe, indrumati de medici kinetoterapeuti.

Pe langa sala de sport, in centrul MiniMe va fi amenajata si o sala de cursuri, unde copiii vor putea participa la cursuri de competente IT, aeromodelism, navomodelism, desen, pictura, origami, lucru manual etc.

Activitati

Credem ca orice copil ar trebui sa aiba posibilitatea sa descopere o multitudine de tipuri de mişcare si de abilitati intr-un mediu cat mai potrivit de invatare. De aceea, activitatile din centrul MiniMe se vor desfasura intr-o sala viu colorata si frumos decorata, dotata cu aparate si echipamente sportive adaptate capacitatii fizice si varstei copiilor.

Se va desfasura
o gama larga de activitati – jocuri, gimnastica, dans -, fiecare activitate avand rolul de a dezvolta in spiritul copiilor increderea in fortele proprii si stima de sine.

Activitatile devin mai complexe o data cu trecerea timpului, perioada in care copilul invata sa se rostogoleasca, sa sara, sa se balanseze, sa faca miscare controlata prin care isi dezvolta forta fizica, flexibilitatea etc.

Pentru a face totul mai atractiv si interesant pentru copii, unele activitati pot avea diferite teme, in care copiii sa joace diferite roluri.

Pe parcursul programului activitatile se diversifica, copii invatand si descoperind tot mai multe discipline sportive si concepte ca daruire, implicare, abnegatie, fair play, colegialitate.
MAGAZIN ONLINE

Papusa Nadia

Papusa personalizata, copie fidela a Nadiei Comaneci, are o inaltime de 57 de centimetri si este realizata de Fabrica Aradeanca din Arad. Prin achizitionarea ...
93 lei
COŞ DE CUMPĂRĂTURI
Papusa Nadia
93 lei
TOTAL
93,00 lei
ACCES CONT
Email:
Parola:
Copyright 2010 - 2011 Fundaţia Nadia Comăneci. Toate drepturile rezervate.
Site realizat de: Eriso